12 Ekim 2013 Cumartesi

Limonlu Kremalı Revani Tarifi

Malzemeler:
  • 4 Yumurta
  • 1 Su B.Toz şeker
  • 3 Çorba K. İrmik
  • 5 Çorba K. Söke Un
  • 1 P. Vanilya
  • 1 P. Kabartma Tozu


 Kreması İçin:
  • 2 Su B. Süt
  • 1 Çorba K. Nişasta
  • 1 Çorba K. Söke Un
  • 2 Çorba K. Tozşeker
  • 1 Limon

Şerbeti İçin:
  • 4 Su B.Su
  • 3 Su B. Tozşeker
  • 1 Dilim Limon

Süslemek İçin:
  • Kremşanti
  • Toz Yeşil Fıstık


Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için; su, toz şeker ve limon tencerede kaynatılır. Kremasını hazırlarken; süt, nişasta, un ve şeker tencerede karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra içine limon kabuğunu rendeleyin. Limonun suyu da kremanın içine sıkılır. Göz , göz olmaya başlayınca altını kapatın.

Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek mikserle köpürtün. Ayrı bir tabakta unu, vanilyayı, irmiği ve kabartma tozunu bir kabın içinde harmanlayın. Bu karışımı da şeker ve yumurta karışımıyla birleştirip karıştırın. Fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Fırından çıkan keki soğuyunca fırın kabından çıkarın. Yağlı kağıdını kaldırın. Keki ortasında ikiye kesin. Alt parçayı yeniden fırın kabına alın.

Üzerine şerbetin bir kısmını dökün. Hazırlanan kremayı üzerine sürün. Diğer keki de üzerine kapatın. Üzerine tekrar şerbet dökün. Kremşanti ile ve yeşil fıstıkla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder