14 Ekim 2013 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye Tarifi


Tatlıların yanında olmazsa olmaz tuzlular. Ben tatlı şeylerden çok tuzlu sevenlerdenim. Bu tuzlu kurabiye benim gibi tam benlik diyenlerdenseniz buyurun tarife

Gerekli malzemeler
tuzlu kurabiye
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • tuz
  • alabildiğince un

 
 
Yapılışı
Bu malzemeleri bir kaba alın ve iyice yoğurun. Daha sonra hamuru açın ve su bardağı ile bastırın ve hamuru o şekilde kesin. Yumurtanın beyazına bulayın. Sonra da susam ve çörek otuna bulayınız. Daha önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriniz.

13 Ekim 2013 Pazar

Bademli Çıtır Helva

Malzemeler:


  • 3 su b. irmik
  • 2 çorba k. tereyağı
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
  • 4 çorba k. esmer toz şeker
Hazırlanışı:

2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın.

12 Ekim 2013 Cumartesi

Limonlu Kremalı Revani Tarifi

Malzemeler:
  • 4 Yumurta
  • 1 Su B.Toz şeker
  • 3 Çorba K. İrmik
  • 5 Çorba K. Söke Un
  • 1 P. Vanilya
  • 1 P. Kabartma Tozu


 Kreması İçin:
  • 2 Su B. Süt
  • 1 Çorba K. Nişasta
  • 1 Çorba K. Söke Un
  • 2 Çorba K. Tozşeker
  • 1 Limon

Şerbeti İçin:
  • 4 Su B.Su
  • 3 Su B. Tozşeker
  • 1 Dilim Limon

Süslemek İçin:
  • Kremşanti
  • Toz Yeşil Fıstık


Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için; su, toz şeker ve limon tencerede kaynatılır. Kremasını hazırlarken; süt, nişasta, un ve şeker tencerede karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra içine limon kabuğunu rendeleyin. Limonun suyu da kremanın içine sıkılır. Göz , göz olmaya başlayınca altını kapatın.

Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek mikserle köpürtün. Ayrı bir tabakta unu, vanilyayı, irmiği ve kabartma tozunu bir kabın içinde harmanlayın. Bu karışımı da şeker ve yumurta karışımıyla birleştirip karıştırın. Fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Fırından çıkan keki soğuyunca fırın kabından çıkarın. Yağlı kağıdını kaldırın. Keki ortasında ikiye kesin. Alt parçayı yeniden fırın kabına alın.

Üzerine şerbetin bir kısmını dökün. Hazırlanan kremayı üzerine sürün. Diğer keki de üzerine kapatın. Üzerine tekrar şerbet dökün. Kremşanti ile ve yeşil fıstıkla süsleyin.

11 Ekim 2013 Cuma

Üzümlü Elma Tatlısı

Malzeme Listesi
  • 6 Elma
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Kase Üzüm
  • 1 Tatlı K. Tarçın
  • 1 Kase Ceviz
  • 1 Pk. Kaymak
  • 1 Limon
  • Su



Hazırlanışı

Üzümlerin yumuşaması için üzerine sıcak su koyuyoruz. Elmaların kabuklarını soyup ortadan üçe kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz. Ayıklanan elmaları kararmaması için suyun içerisine koyuyoruz.

Sonrasında suyun içerisinden alıp fırın kabına yerleştiriyoruz. Elmaların ortasına tarçınları koyuyoruz. Bunun üzerine de üzümleri ve toz şekerleri döküyoruz. Sıkılmış limon suyunu da üzerilerine ilave ediyoruz.

Sıcak suyu da döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz. Fırından çıkarttığımız tatlımızı soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan tatlının üzerine kaymakları koyuyoruz. Cevizini de serpip servis ediyoruz.

10 Ekim 2013 Perşembe

Sürprizli Perdeli Makarna

Malzemeler :Hamuru İçin:
  • 3 Su B. Un
  • 3 Yumurta
  • 100 Gr. Yumuşak Margarin
  • 1 Çay B. Yoğurt
  • Tuz
İç Harcı İçin:
  • Yarım Paket Yüksük Makarna
  • 2 Su B. Bezelye
  • 300 Gr. Kıyma
  • 1 Soğan
  • 1 Yumurta
  • 1 Kase Domates Sos
  • Kaşar Peyniri
  • Fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta Unu
Hazırlanışı
İç harcı için, makarnayı haşlayıp süzüyoruz. Bezelyeyi haşlıyoruz. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıvamını alması için biraz galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırma kabının içine alıp yoğuruyoruz.

Köfte harcından küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz. Haşlanmış makarna, bezelye, kızarmış köfteler, doğranmış fesleğen, rendelenmiş 250 gr. kaşar peyniri ve tuzu karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz.

Hamuru için, un, yumurta, yumuşak margarin, yoğurt ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırıp yoğuruyoruz.

Hamurumuzu 10 dakika dinlendirip küçük bir parça kapağı için ayırıp diğer hamuru geniş bir şekilde açıyoruz. Kalıbımızı margarin ile yağlıyoruz.

Açtığımız hamuru kalıbımızın içine yarleştiriyoruz. Makarnalı harcımızı içine dolduruyoruz. Ayırdığımız diğer hamuruda açıp kapak olarak kapatıyoruz.

Kenarları bastırıyoruz. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

8 Ekim 2013 Salı

Musakka Tarifi

Bugün Ne pişirsem diye düşünürken ,Buzdolabın da ki malzemelere bakınca neredeyse çürümek üzere olan kabak ve patlıcanları görüp Musakka yapmaya karar verdim.Daha önce de bir kez yapmıştım ama yine de sağlam olsun diye internetten "patlıcan musakka nasıl yapılır " diye ufak bir araştırma yaptıktan sonra yemeğe başladım.Ben musakka için farklı olarak kabakları da kullanacağım. Hem yemeğe ayrı bir lezzet verir, hem de kabakları değerlendirmiş olurum diye düşünüyorum.
 
Önce Malzemelerimizi Sayalım:
 
4 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
4 adet yeşil biber
yarım kilo Domates
4-5 diş sarımsak
250 gr kıyma
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ve kızartma için mısır yağı
 
Musakka nasıl yapılır? İşte Cevabı;
 
Patlıcanları ve kabakları iyice yıkayıp  sonra enlemesine salatalık dilimler gibi dilimleyelim, hemen ocağın üzerindeki daha önceden kızdırılmış olan tavada ki kızgın yağa patlıcanlarımızı sonra da kabaklarımızı atıp kızartalım.Burada şunu belirteyim,Yıkadığınız patlıcan ve kabak kuru olmalı aksi takdirde kızgın yağ sıçrayabilir.Kızarttığımız kabak ve patlıcanları bir kaba alalım.Ben ek olarak kabak kullandım siz sadece patlıcan ile de yapabilirsiniz.Kızartırken patlıcanlarınızı yakar derecede değil hafif şekilde kızartın,çünkü daha sonra yemeğin harcı ile birlikte tekrar pişecek.
 
Musakka harcının hazırlanışı;
 
Tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ocağa koyalım.1 adet orta boy soğanımızı ve 4-5 diş sarımsağımızı soyalım önce soğanları daha sonra da sarımsakları hafif pembeleşinceye kadar orta ateşte tencerede pişirelim . Bu arada daha önceden soyulmuş ve küp, küp doğranmış domateslerimizi ve hemen akabinde 250 gr.kıymamızı ilave ederek karıştıralım.Orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar piştikten sonra harcımız hazır durumda.
 


















Son evre musakka
 
Daha önce hazırladığımız kızarmış patlıcanları yayvan bir tencereye dizelim hemen üzerine harcımızı ekleyelim.malzeme fazla gelirse bir kat patlıcan 1 kat harç yapabilirsiniz.Hazırladığımız musakkayı ocağa alalım içerisine yarım bardak kadar su,tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.Yaklaşık 15 dakika pişen musakkayı 15 dakika da kısık ateşte pişmeye bırakalım suyunu çekince servise hazırdır.
 
Bu Musakka benim kendi icadım.Ev de kalan kabaklar bozulmasın diye kabakta koydum.Bence güzel de oldu.
 
Afiyet olsun....
 
 

OKTAY USTA PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

patlıcan musakka nasıl yapılır
Patlıcan musakka tarifi malzemeleri
4 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
2 su bardağı su
Bol sıvı yağ (kızartmak için)

patlıcan musakka tarifi
Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır.

patlıcan musakka tarifi Patlıcan Musakka Tarifi
Patlıcan Musakka Tarifi
Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir. Patlıcan Musakka Tarifi hazır. Afiyet olsun.

gelen aramalar: patlıcan musakka,musakka,musakka tarifi,patlıcan musakka tarifi,musakka nasıl yapılır,patlıcan musakka nasıl yapılır,musakka yemegi,musakka yapımı,oktay usta patlıcan musakka,patlıcan musakka oktay usta,oktay usta bugün proğramı,oktay usta stv bugün ne yaptı,oktay usta proğramı kaçta,

2 Ekim 2013 Çarşamba

Oktay Usta Patatesli Kek Börek

Malzeme Listesi:

  • Patatesli Kek Börek
  • 5 Patates
  • 3 Yumurta
  • 1 Soğan
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Su B. Sulu Yoğurt
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 100 Gr. Beyaz Peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızı Biber
  • Ustasından Un Ölçüsü


Hazırlanışı:
Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğan, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Yumurtaları Karıştırma kabına kırıyoruz.

Sulu yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Beyaz peyniri içine rendeliyoruz. Doğradığımız sebzeleri içine katıyoruz. Kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.

Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip servis ediyoruz.